Uitgelicht
Fietsstroken en -paden op Goudse Rijweg en Vlietlaan klaar

Fietsstroken en -paden op Goudse Rijweg en Vlietlaan klaar

Goed nieuws! De bovengrondse werkzaamheden op de Goudse Rijweg en de Vlietlaan zijn afgerond, met een prachtig resultaat. In deze straten zijn namelijk spiksplinternieuwe fietsstroken en fietspaden aangelegd.

Een half jaar geleden is begonnen met de renovatie van het riool en vernieuwing van het tramspoor. De Goudse Rijweg vanaf de Boezembrug en de Vlietlaan moesten helemaal open. Maar het wachten wordt beloond: waar eerst niks lag voor fietsers, zijn nu fietsstroken en aparte fietspaden van asfalt. Dat maakt het fietsen een stuk prettiger en veiliger!

Doorgetrokken
Even verderop de Goudse Rijweg, tussen de Generaal van der Heijdenstraat en Hugo de Grootstraat, is de fietsstrook op drie plekken doorgetrokken. Hierdoor is de fietsroute beter zichtbaar geworden.

Oude situatie:

 

 

 

 

 


Nieuwe situatie:

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer Rotterdammers op de fiets
De aanleg en verbetering van fietspaden maakt Rotterdam aantrekkelijker voor fietsers. De gemeente stimuleert hier ook mee dat meer Rotterdammers de fiets pakken. Veiligere fietsvoorzieningen, zoals de fietspaden en -stroken op de Goudse Rijweg en Vlietweg, maken fietsen in onze stad nóg prettiger.

Reageer