Uitgelicht
Pop-up of permanent

Pop-up of permanent

Bij welk festival, park of terras mis jij voldoende fietsparkeerplekken?

De lente is begonnen en we fietsen meer. Het goed kunnen parkeren van je fiets is een belangrijk onderdeel van het Fietsplan Rotterdam 2016-2018: Fietsen heeft voorrang. Zeker met het mooie weer pakken meer mensen de fiets naar een festival, park of favoriet terras. Hartstikke fijn natuurlijk, maar het kan zijn dat je daardoor minder makkelijk je fiets kwijt kunt. Waar is dit volgens jou het geval? Laat het ons weten. De lijst aan suggesties overleggen wij aan Irma Bijl-Rodenburg, programmamanager Fietsplan van de gemeente. Zij gaat voor je na welke maatregel ze kan nemen.

Fietsvlonder
Met een fietsvlonder kan een autoparkeerplaats tijdelijk worden ingezet voor het parkeren van je fiets. Het fijne van deze houten vlonders met rekken is dat ze vrij gemakkelijk kunnen worden geplaatst. De gemeente kan hiermee testen of fietsers op die specifieke locatie behoefte hebben aan  parkeerplekken. Worden ze veel gebruikt, dan bouwt de gemeente de autoparkeerplaatsen om tot trottoir met permanente fietsenrekken.

Fietsengarderobe
Een ander voorbeeld van een pop-up stalling is de fietsfan010-fietsengarderobe. Vorig jaar heeft de gemeente die een paar keer succesvol ingezet tijdens het festivalseizoen. In plaats van de gebruikelijke hekken, bood de garderobe alle festivalbezoekers de mogelijkheid om de fiets echt goed neer te zetten.

Fietsrekkennietje
Het plaatsen van extra fietsrekken is een meer permanente oplossing en niet altijd even gemakkelijk ‘snel’ te realiseren. Maar daar waar ze gemist worden en er ruimte is, zijn ze het overwegen waard.

Doe mee!
Het plaatsen van een fietsengarderobe bij een festival of evenement klinkt bijna vanzelfsprekend, evenals het plaatsen van fietsvlonders bij terrassen en permanente rekken in parken. Maar misschien is dat voor de door jou opgegeven locatie wel helemaal niet het geval en is er misschien nog wel een andere oplossing te bedenken.

Laat het ons weten en vertel ons bij welk festival, park of terras jij voldoende fietsparkeerplekken mist!

Reageren kan via de social media van fietsfan010 of door een reactie achter te laten onder dit bericht (op de website). Mocht je liever niet openbaar reageren, stuur ons dan een mailtje via info@fietsfan010.nl.

Tot en met 26 april inventariseren we alle locaties en reacties en overleggen we ze aan de gemeente om ermee aan de slag te gaan. We houden je natuurlijk op de hoogte van de vorderingen en keuzes!

Foto: Claire Droppert

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *