Uitgelicht
Fietsfan010 Basiet

Fietsfan010 Basiet

“In de tijd dat je wacht op de bus, ben je er met de fiets allang”

Basiet – docent economie en management & organisatie op het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek uit Rotterdam West 
Dagelijkse fietsroute: Van huis naar de sportclub in Noord, naar de supermarkt in het centrum en bij goed weer naar zijn werk in Bergschenhoek

Voor Basiet is de fiets de handigste manier om ergens te komen. “Ik kan snel ergens naartoe crossen en mijn fiets gewoon voor de deur neerzetten.” Vooral tijdens de spits kiest Basiet voor de fiets. Wachten op het ov duurt hem te lang en met drukte in het centrum vindt hij de auto pakken ook vaak geen goed idee. “Daarbij, een auto hebben is vanwege alle kosten die erbij komen kijken eigenlijk niet eens handig als je in de stad woont en werkt.” Als sportman vindt hij het ook fijn om te bewegen en het uitwaaien na een dag binnen te hebben gezeten ziet hij als mooie bonus.

Zijn fiets dankt Basiet aan het fietsplan van zijn werkgever. Hij is er dan ook zuinig op. Zijn stalen ros staat in onderhoud bij een professionele fietsenmaker.  Hij kan dat iedereen aanraden:  “Het zorgt ervoor dat je fiets langer meegaat en je fietsenmaker heeft er ook nog eens een iets dikker belegde boterham mee.”

Basiet’s fietstip: “Wil je snel van A naar B? Dat is de kortste route misschien niet de snelste.
Een langere route buitenom met een goed fietspad kan slimmer zijn dan een binnendoor route zonder geasfalteerd fietspad.”