Uitgelicht
Brainstorm Serious Ambtenaar – de ideeën

Brainstorm Serious Ambtenaar – de ideeën

“Hoe kunnen we ervoor zorgen dat fietsers op de Noord-Zuid route de alternatieve routes meer gebruiken?”

Dat was de vraag waarmee de groep vrijwilligers van Serious Ambtenaar afgelopen vrijdag aan de slag ging en waarover ook jij kon meedenken via onze Facebook-pagina. Na een grondige verkenning van de route op de fiets, is er gebrainstormd over mogelijke (innovatieve) oplossingen. Het resultaat? Ruim 200 ideeën, groot en klein! Die werden verdeeld over drie categorieën: eenvoudig, toekomst, onderscheidend. De ideeën uit de eerste twee categorieën zijn genoteerd door de gemeente zelf. Uit die laatste categorie haalden de Serious Ambtenaars de beste vier om verder uit te werken. Daarbij kunnen ze jouw feedback goed gebruiken: je mening, je voorkeur, aanvullingen, alles mag!

Idee 1 – Fiets een brug bij elkaar!
De alternatieve routes stimuleren en tegelijkertijd iets bijdragen aan de leefomgeving van Rotterdam, dat is de visie achter dit idee. De basis is simpel: per fietser die over een alternatieve route fietst, wordt een bepaald bedrag bij elkaar gespaard voor een van tevoren bepaalde doelstelling. Met tellers op de grond die direct de informatie doorspelen naar een promotiebord, zien de fietsers in Rotterdam direct hun bijdrage.

Idee 2 – Fietspunten voor korting op het OV door middel van een app!
Met het installeren van de app op je smartphone wordt precies vastgelegd welke route je fietst. En fietsen = punten sparen. Met gespaarde punten kan je korting krijgen op het OV. Hoeveel punten je spaart is afhankelijk van je route én het weer! Rij je een alternatieve route én bij slecht, dan levert je dat nog meer punten op. Extra punten zijn ook te verdienen met evenementen en omfietsacties. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Idee 3 – De alternatieve route wordt een belevenisroute!
De activiteiten op de alternatieve route zijn zo divers en wisselend dat het altijd leuk blijft op de alternatieve route. Denk aan een actieve stemwijzer: Door een poortje of tegel te kiezen breng jij letterlijk je stem uit op een vraagstuk van de gemeente! En als je op het einde van de dag de alternatieve route terugfietst zie je ook nog eens de uitslag. Je kan vier op een rij spelen, of een melodie maken door over de juiste tegels te fietsen. Een actiefoto behoort ook tot de mogelijkheden. Op de alternatieve route is altijd iets te doen!

Idee 4 – Maak van de alternatieve route een feestje!
Op de alternatieve route worden ontstressende en uitdagende activiteiten georganiseerd. Denk aan een korte netwerkbijeenkomst, een yoga sessie,  culinaire activiteiten, een koffie drive-inn, of voor de nachtmensen onder ons een technofeestje. Geef sportverenigingen, horeca en mkb een rol in het organiseren hiervan en het gebruik van de alternatieve route wordt iets van de stad zelf!

Reageren op deze ideeën kan hieronder, via de post op facebook of via een mail aan info@fietsfan010.nl!

Reageer

1 reactie on “Brainstorm Serious Ambtenaar – de ideeën”

  1. Marqdevries schreef:

    Wat een geweldig idee om met elke gefietste km te sparen voor betere voorzieningen in je eigen stad. Dat moeten hele slimme mensen zijn die dat hebben bedacht! Keep up the good work!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *