Uitgelicht
Nieuwe subsidie (fietsfan010) buurtfietsenstalling

Nieuwe subsidie (fietsfan010) buurtfietsenstalling

Fietsplan update

Meer mensen op de fiets, betekent onder andere faciliteren in goeie parkeerplekken dicht bij huis. Op dat gebied is er goed nieuws! Het wordt vanaf 1 juni namelijk een stuk aantrekkelijker om een buurtfietsenstalling op te zetten of op te knappen. De gemeente komt namelijk met ingang van volgende maand met een nieuwe subsidie.

Overvolle stoepen
Aanleiding voor deze subsidie is een toenemend tekort aan plekken om je fiets neer te zetten. Veel woningen in met name de wijken rondom het centrum hebben geen berging. Bewoners moeten hun fiets dus op de stoep zetten, in een rek of een fietstrommel, maar daar is niet altijd voldoende plek. Door stallingen te creëren in leegstaande ruimtes of op binnenterreinen ontstaat er meer ruimte voor spelen en ontmoeten op straat.

Aanvragen
Deze nieuwe subsidieregeling voor buurtfietsstallingen maakt onderdeel uit van het Fietsplan 2016-2018 en het programma Kansrijke Wijken. De subsidie bedraagt €400,- per fiets, met een maximale subsidie van € 40.000,- per stalling en kan aangevraagd worden door zowel bewoners, bewonersverenigingen als ondernemers. Het totale beschikbare budget is € 600.000 en is onder meer bedoeld voor de aanschaf van deursloten, fietsenrekken en voor het schilderen van de stalling. Je aanvraag indienen kan via deze link.

Herkenbaar
Ook fietsfan010 helpt mee om de herkenbaarheid van de buurtfietsenstallingen te vergroten. Op elke stalling komt dezelfde belettering én het fietsfan010 logo. Mocht je vanaf 1 juni zo’n stalling aantreffe? Deel je foto via social media met #fietsfan010!

foto: Buurtfietsenstalling Statenweg