Uitgelicht
DIY fietsreparatiezuilen

DIY fietsreparatiezuilen

Mede dankzij jullie input kun je vanaf nu bij de gemeentelijke fietsenstallingen aan de Blaak, Meent en Coolsingel (op hoek met Westblaak) zelf gemakkelijk kleine reparaties uitvoeren aan je fiets. Daarvoor zijn zogeheten fietsreparatiezuilen geplaatst. In zo’n zuil zit het meest essentiële gereedschap om eerste hulp te verlenen aan je fiets. Denk aan het plakken en oppompen van een band, vastzetten van kabeltjes en moertjes of het in hoogte verstellen van het zadel.

Makkelijk
Het idee van zo’n fietsreparatiezuil komt van de fietsers zelf. Onder meer tijdens Happy Street vorig jaar en via de social media van fietsfan010 lieten fietsers ons weten behoefte te hebben aan een plek om zelf reparaties uit te kunnen voeren. En waar kan dat beter dan in de gemeentelijke fietsenstallingen. Die zijn namelijk 24/7 open. Je kunt er dus altijd terecht om je fiets de nodige eerste hulp te verlenen. De zuil bevat een zadelpen, waarmee de fiets op een goede werkhoogte kan worden opgehangen. En bevat gereedschappen en een pomp. Voor een bandenplaksetje kun je bij de toezichthouders in de stallingen terecht op de tijden dat zij aanwezig zijn. Maar een beetje fietser heeft zijn eigen plakset bij zich natuurlijk ;).

fietsreparatiezuil

Ambitieus
Rotterdam heeft de ambitie de fietsstad bij uitstek te worden. Een derde van de Rotterdammers merkt inmiddels dat fietsers hier steeds meer voorrang krijgen. “Sinds 2016 nemen we veel maatregelen om de stad voor hen steeds aantrekkelijker te maken”, aldus wethouder Pex Langenberg (o.a. vervoer en duurzaamheid). “Dit beleid zetten we de komende jaren onverminderd voort. We hopen dat op deze manier steeds meer mensen de fiets pakken. Dat draagt bij aan een gezondere lucht en een betere bereikbaarheid van de stad.”

Een overzicht van de genomen maatregelen en de fietsverbeteringen die binnenkort op stapel staan, vind je hier.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *