Uitgelicht
Eerste fietsDRIP in Rotterdam

Eerste fietsDRIP in Rotterdam

In Rotterdam worden er allerlei tests uitgevoerd op het gebied van fietsinnovatie, die geregeld uitrollen tot daadwerkelijke functionele tools. Een voorbeeld hiervan is de FLIP, die specifiek voor de communicatie op kruispunten is ontworpen. Vanaf vandaag heeft Rotterdam er nog een nieuwe fietstool bij: de fietsDRIP.

Over de fietsDRIP

DRIP staat voor Dynamisch Route Informatie Paneel. De fietsDRIP is een digitaal bord, speciaal voor fietsers waar allerlei informatie op gecommuniceerd wordt, zoals nieuwe wegwerkzaamheden of welke route het snelt is. Het systeem kan bijvoorbeeld berekenen op welke route van A naar B de minste vertraging is door verkeerslichten.

Real-time communicatie voor fietsers

De eerste komt te hangen bij de Laan op Zuid vlakbij de RET. Op de DRIPborden is real-time informatie te lezen over de brug die vanuit de Meldkamer gecommuniceerd wordt. Zo informeert het bord de fietser bijvoorbeeld wanneer hij beter via de Willemsbrug kan rijden, doordat de Erasmusbrug open staat.

De gemeente Rotterdam streeft naar meer fietsers, die veilig gebruik kunnen maken van een goed netwerk met optimale voorzieningen, en iedere Rotterdammer de mogelijkheid bieden om te fietsen. Afhankelijk van de ervaringen zullen de fietsDRIPs in de toekomst op meer plekken komen te hangen.