Uitgelicht
De eerste Rotterdamse Fietsenbank

De eerste Rotterdamse Fietsenbank

Wist je dat nog veel Rotterdammers niet over een fiets beschikken? De Fietsenbank heeft als doel om fietsen mogelijk te maken voor alle inwoners, ook voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Daarom opent vandaag, 22 maart 2019, de allereerste Fietsenbank van Rotterdam!

Hoe kun je gebruik maken van de Fietsenbank?

De mensen die in aanmerking komen voor een fiets worden via wijkteams, Vraagwijzer en andere instanties in de wijk doorverwezen naar de Fietsenbank. Hier kunnen zij een fiets krijgen door hem te lenen, aan te schaffen tegen een gereduceerd bedrag en/of vrijwilligerswerk te doen. Naast het beschikbaar stellen van fietsen verzorgt de Fietsenbank ook fietslessen en -educatie. De fietsen zijn onder andere door het ANWB Kinderfietsenplan gedoneerd en bij opening van de Fietsenbank heeft de gemeente ook nog eens 100 gebruikte fietsen gedoneerd.

De Fietsenbank wil fietsen mogelijk maken voor alle Rotterdammers.

Het initiatief

De Fietsenbank is een initiatief van gemeente Rotterdam, Stichting Pluspunt en De Verkeersonderneming. Deze partijen worden ondersteund door New Mobility Foundation, Job Dura Fonds, ANWB, Sezer, Drift, Praktijkcollege Charlois en Delta Cycling. Stichting Pluspunt neemt het beheer van de Fietsenbank op zich. De samenwerkende organisaties streven ernaar om in de nabije toekomst nog twee locaties te openen in Rotterdam.

Ook Wethouder Judith Bokhove is enthousiast: “Ik vind de Fietsenbank een heel mooi initiatief waarbij verschillende partijen samenwerken zodat meer mensen gebruik kunnen maken van een fiets. Het zorgt ervoor dat meer Rotterdammers van A naar B kunnen komen op een duurzame manier.”

Opening Fietsenbank Rotterdam Zuid - Fietsfan010