Uitgelicht
Fiets jij het langzaamst?

Fiets jij het langzaamst?

Wie o wie fietst er aanstaande zondag het langzaamst van allemaal, tijdens de voorrondes van het Nederlands kampioenschap Slowbiking? Misschien ben jij het wel! Op 12 juni kun je het gaan meemaken tijdens de voorrondes in het centrum van Rotterdam.

Slowbiking?
Bij Slowbiking moet je er zo lang mogelijk over doen om een afstand van 11 meter af te leggen. Hierbij mogen je voeten de grond, en je fiets de lijnen, niet aanraken. En dat is helemaal niet zo makkelijk! Tijdens deze sport draait het om concentratie, balans en aandacht. Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord staat op maar liefst meer dan twee uur. Saai is zo’n contest allerminst; de wedstrijd wordt vergezeld van live muziek en een enthousiaste scheidsrechter die commentaar levert.

Proberen maar!
Deze bijzondere sport is te zien op het Schouwburgplein, van 13 tot 16 uur tijdens het sporfestijn 010Moves! Behalve kijken kun je ook meedoen. Aanmelding is ter plekke mogelijk. In acht andere steden vinden voorronden plaats. Per voorronde gaan de drie beste slowbikers naar de finale. De finale is op 4 september in Rotterdam, tijdens de Wereldhavendagen. De winnaar krijgt een fiets, een Cheetah bike.

Dorstig?

Tijdens de slowbiking deelt ons promotieteam flesjes fietsfan010 water uit aan deelnemers en publiek. Trouwens, de organisatie hoopt dit jaar op meer deelnemende dames. Dus ladies uit 010…