Uitgelicht
Doe je mee met de Fiets Telweek?

Doe je mee met de Fiets Telweek?

Van 18 tot en met 24 september is de derde editie van de Nationale Fiets Telweek. Gemeente Rotterdam doet mee aan dit jaarlijkse nationale fietsonderzoek, waarin een week lang zoveel mogelijk ritten geregistreerd worden. Met als doel om te meten hoe fietsers zich in de stad verplaatsen.

De Fiets Telweek-app meet jouw snelheid, het tijdstip waarop je fietst, met hoeveel andere fietsers tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Nieuw is dat je na de telweek de app gewoon kunt blijven gebruiken. Zo kan het hele jaar rond worden gemeten. Dat is leuk voor jezelf, maar ook voor de gemeente. Want hoe meer de gemeente weet, des te meer fietspaden ze kan verbeteren.

Kans op prijs
Vorig jaar hebben meer dan 42.000 fietsers meegedaan aan de Fiets Telweek. Zij hebben samen zo’n 2 miljoen fietskilometers laten registreren. Download alvast de app, op 18 september begint die automatisch met meten als je op de fiets stapt. En je maakt ook nog eens kans op een regenjas van Rains, een Garmin-fietscomputer of een elektrische fiets van Batavus.

Privacy
Je privacy is gewaarborgd. De geregistreerde ritten zijn namelijk niet te herleiden naar individuele personen. De data worden geanonimiseerd en vervolgens gebruikt voor verdere analyse. Je persoonsgegevens worden bovendien niet met andere partijen gedeeld.

Download
Kijk voor meer informatie op www.fietstelweek.nl of download de Fiets Tel-app via Google Play of Apple Store:

Google Play: http://ow.ly/W0zT30enOgA
Apple Store: http://ow.ly/qWio30enOiT