Uitgelicht
Fietsen over Prins Hendrikkade steeds fijner

Fietsen over Prins Hendrikkade steeds fijner

Het fietsen over de Prins Hendrikkade op het Noordereiland wordt steeds prettiger. Nog dit kwartaal worden allerlei verbeteringen doorgevoerd. En ook volgend jaar heeft de gemeente allerlei verbeteringen in petto. Betere fietspaden is een van de actiepunten uit het gemeentelijk fietsplan, waarmee het fietsen in de stad nog prettiger moet worden. Een mooi voorbeeld daarvan is nu het fietspad aan de Prins Hendrikkade.tweerichtingen

Minder omrijden
Op het kruispunt Prins Hendrikkade – Van der Takstraat kunnen fietsers nu in twee richtingen oversteken. De oversteek aan de voet van de Koninginnebrug is namelijk tweezijdig gemaakt. Dat betekent dat fietsers minder hoeven om te rijden.

Veiligflauwebochter en comfortabeler
Vanaf de Prins Hendrikkade konden fietsers alleen haaks oversteken naar de Brugweg. Dit wordt een oversteek met een vloeiende bocht. Voordeel is dat de fietsers bij de oversteek niet langer hun voorwiel hoeven omgooien en dat zij beter zichtbaar zijn voor afslaande automobilisten.

Goede verbinding
Deze maand begint de gemeente met het dubbelzijdig maken van het fietspad Nu nog een bouwplaatsdat ligt tussen de bushalte op de Prins Hendrikkade en de Brugweg. Van het oostelijke gedeelte van het Noordeiland kun je nu niet rechtstreeks fietsen naar de Koninginnebrug. Je moet omfietsen via de Maaskade en Van der Takstraat. Straks, zodra het fietspad dubbelzijdig is, kunnen fietsers snel en makkelijk de Koninginnebrug bereiken. Deze werkzaamheden worden afgemaakt zodra de steiger rond de Hef weg is.

In 2017
belijningBegin volgend jaar wordt het stukje fietspad dat ligt tussen de bushalte aan de Prins Hendrikkade en de Koninginnebrug tweerichtingsverkeer. Om dit deel van het fietspad alvast in twee richtingen te kunnen gebruiken, wordt in het midden van het fietspad tijdelijke belijning aangebracht.