Uitgelicht
Nieuwe fietsenstalling in garage Meent

Nieuwe fietsenstalling in garage Meent

In de omgeving van de Meent is een tekort aan fietsparkeerplekken. Daarom komt in parkeergarage Meent een nieuwe stalling voor 60 fietsen. Deze week is men begonnen met de bouw.

Fietsenstalling Meent
Steeds meer mensen komen op de fiets naar de binnenstad. Top! En zij willen hun fiets natuurlijk veilig en comfortabel kunnen parkeren. Uit parkeeronderzoek blijkt dat in de straten op en rondom de Meent een tekort is aan plekken om de fiets neer te zetten, vooral op marktdagen. Op straat is maar beperkt ruimte voor extra fietsrekken. Daarom heeft de gemeente gekeken of in de omgeving gebouwen staan die ruimte hebben voor een fietsenstalling. Die ruimte is er in parkeergarage Meent aan de Binnenrotte 15. 10 autoparkeerplekken maken daar plaats voor 60 fietsparkeerplekken.

Gratis
De stalling is gratis en de hele dag toegankelijk. Er komen vier oplaadpunten voor elektrische fietsen. De stalling is niet bewaakt, wel komt er een camera te hangen. Als alles volgens planning verloopt, is de stalling eind april klaar voor gebruik.

Fietsplan
Meer fietsenstallingen is een van de actiepunten uit het Fietsplan 2016-2018 ‘Fietsen heeft voorrang’ .