Uitgelicht
Fietsfan010 Michel

Fietsfan010 Michel

“De mooie dingen in deze stad liggen net even te ver uit elkaar om alles lopend te ontdekken."

Michel Willems – medeoprichter BimBimBikes
Dagelijkse routes: fietst voor zijn werk dagelijks op en neer tussen Rotterdam Centraal en het Entrepotgebouw op Zuid.

“De mooie dingen in deze stad liggen net even te ver uit elkaar om alles lopend te ontdekken. Maar op de fiets is het écht heel goed te doen. Je gaat dan hard genoeg om alles te zien, maar langzaam genoeg om alles goed te kunnen bekijken en te ontdekken.”

Ook met Michel hebben we weer een ultieme fietsfan te pakken. Vooral omdat hij ‘heel de wereld’ aan het fietsen probeert te krijgen. En ook al woont hij niet meer in onze havenstad, dagelijkst springt hij op zijn eigen fiets om van het CS naar het hoofdkantoor van BimBimBikes te fietsen op Zuid. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is hij daar bezig om dit wereldwijde fietsplatform uit te bouwen. En dat doet hij nu al een jaar met veel succes, samen met compagnon Harm.“BimBimBikes is een soort Booking.com, maar dan voor fietsen. Via de website kun je in één oogopslag zien waar en bij wie je in La Paz, Bangkok, San Francisco, Barcelona, maar ook gewoon in Rotterdam een fiets kunt huren.”

Het idee voor de site ontstond toen het Michel op vakantie in San Francisco maar niet lukte om ‘spontaan’ een fiets te huren. Hij bouwde een simpele site en de rest is inmiddels geschiedenis. Ook in Rotterdam zijn er heel wat fietsverhuurbedrijven aangesloten om dagjesmensen uit eigen land of toeristen aan een fiets te helpen. “Om Rotterdam als fietsbestemming te promoten hebben we onlangs video’s gemaakt, waarin onze internationale teamleden in hun eigen taal vertellen over hun favoriete stukje Rotterdam. Op die manier proberen we mensen te inspireren onze mooie stad per fiets te verkennen.”

“Zelf fiets ik vooral omdat ik het handig vind en pak de fiets ook vaak voor afspraken binnen Rotterdam. De dagelijkse route van CS naar Zuid probeer ik toch ook af en toe af te wisselen. Langs de Westersingel waar die mooie beelden staan, door de Witte de Withstraat om een beetje gezelligheid mee te pikken, over de Erasmusbrug of juist de Willemsbrug en langs de Markthal. Als het weer écht mooi is, dan met een flinke omweg. Bijvoorbeeld door mijn oude buurtje het Oude Noorden. En als ik afspraken binnen Rotterdam heb, dan pak ik natuurlijk ook vaak de fiets.”

Fietstip van Michel:
De supermooie streetart route van Rewriters door Rotterdam! Hiermee zetten zij Rotterdam op de kaart als de streetart hoofdstad van Nederland. De route is geweldig en de mooie werken kun je gewoon gratis bezichtigen vanaf je fiets.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *