Uitgelicht
Fietsheld010 Lars

Fietsheld010 Lars

"Als fietskoerier kom je op plekken waar je normaliter niet zo snel zou komen"

Lars – Fietskoerier en student
Dagelijkse route: kris kras door Rotterdam

Met het portretteren van Lars hebben we niet alleen een nieuwe fietsfan010 te pakken, Lars krijgt van ons een extra titel mee en wel die van fietsheld010. Waarom? De dagen worden korter, het regent meer en waait harder en toch gaat bij hem, zowel privé als zakelijk, alles nog steeds op de fiets. “Ik heb geen auto, dat is in de stad ook niet nodig. Op de fiets zijn afstanden kleiner, makkelijker en leuker. Helemaal als je de route niet uitstippelt van te voren.” Op de fiets is hij dus helemaal in zijn element. Waar anderen de fiets de komende maanden inruilen voor auto of ov, pakt Lars nog steeds de fiets. Hij gaat letterlijk door weer en wind en dat zien we graag.

Kiezen voor een job als fietskoerier bij De Versnelling was vrij logisch voor deze geschiedenisdocent in spe. “Als fietskoerier moet je snel zijn, betrouwbaar en flexibel en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Ik zocht leuk werk en fietsen was al een grote hobby, dus waarom niet het nuttige met het aangename combineren?” Twee dagen in de week racet Lars nu van hot naar her als fietskoerier. “Zo leer je én de stad ontzettend goed kennen én je komt op vrij ongewone plekken. Van postpakketjes voor de burgermeester tot aan het rondbrengen van bloedmonsters, zolang het maar in de rugzak past neem ik het mee. Favoriet daarbij zijn toch wel de ritten voor de vele kleine creatieve bedrijven die onze stad rijk is. De innovatieve dingen die zij bedenken, echt tof om te zien!”

Fietstip van Lars: “Ga op ontdekking in je eigen stad. Gooi kaarten opzij en fiets naar een wijk waar je nog nooit bent geweest bent. De parels die je tegenkomt en de voldoening bij thuiskomst, ik kan het iedereen aanraden!”