Uitgelicht
Unie voor vrijwilligers is op zoek naar fietsmaatjes

Unie voor vrijwilligers is op zoek naar fietsmaatjes

Fietsen geeft een gevoel van vrijheid, brengt plezier en is gezond voor jong en oud. Helaas zijn er veel ouderen in Rotterdam die wel willen fietsen, maar dat niet meer kunnen. Dat kan bijvoorbeeld komen door fysieke beperkingen, zoals evenwichtsproblemen of slecht zicht. Gelukkig heeft de Unie Voor Vrijwilligers daar een oplossing voor: het project Fietsmaatjes.

Duo-fietsend door Rotterdam

De Unie Voor Vrijwilligers wil jong en oud samenbrengen met het project Fietsmaatjes dat onderdeel is van Rotterdamse Helden. Vrijwilligers tussen de 16 en 25 jaar stappen met een eenzame of kwetsbare oudere op een duo-fiets. Samen maken zij een rondje door de stad en drinken ergens gezellig een kopje koffie.

Fietsmaatjesproject

“Ik fiets ontzettend graag, maar ik kan niet alleen fietsen. Dit is dus een mooie uitkomst en ik geniet er ontzettend van,” vertelt Kees die samen met Emil door Rotterdam fietst. “Ik vind het leuk om met een maatje te fietsen, dan kan je gezellig kletsen, dat maakt het ritje juist zo leuk.”

Ook voor Emil is het een fietstocht vol voordelen: “Ik vind het hartstikke leuk om met Kees te fietsen, omdat je iets goeds doet en tegelijkertijd laat Kees mij allemaal leuke plekken in Rotterdam zien.”

Project Fietsmaatjes Rotterdam

Flexibel vrijwilligerswerk voor jongeren

Veel jongeren willen wel vrijwilligerswerk doen, maar maken zich zorgen om de commitment en of het wel past in hun agenda. Als Fietsmaatje bepaal je samen hoe vaak je wil gaan fietsen. Eén keer per maand of toch liever één keer per week? Het kan allemaal. Het is een mooie aanvulling op de CV en vrijwilligers krijgen bovendien persoonlijke begeleiding.

Samenwerking Fietsmaatjes + Pleinbioscoop

Ben (of ken) jij iemand tussen de 16 en 25 jaar die interesse heeft in dit project? Je vindt meer informatie op de website van de Unie Voor Vrijwilligers of kom deze zomer naar Pleinbioscoop. Hier zullen vrijwilligers aanwezig zijn om je alles te vertellen over dit mooie fietsproject.

Ben je ouder dan 25, maar wil je wel graag vrijwilliger worden? Kijk dan eens naar de andere mogelijkheden van UVV Rotterdam.