Uitgelicht
Het fietspad langs de Brielselaan en Doklaan is klaar

Het fietspad langs de Brielselaan en Doklaan is klaar

Het heeft even geduurd, maar het fietspad langs de Brielselaan en Doklaan is klaar. Het pad is verbreed en je kunt nu in twee richtingen fietsen. Veel veiliger en sneller!

Het fietspad is een belangrijke regionale fietsverbinding. Het was geschikt om in één richting te fietsen, maar werd in beide richtingen gebruikt. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Het fietspad is daarom verbreed. Je kunt er nu veilig in twee richtingen fietsen, hoe fijn is dat!

Grote aanpassingen
De aanpassing van het fietspad maakte onderdeel uit van een complete herinrichting van de Brielselaan en Doklaan. Om de veiligheid en doorstroming te bevorderen is ook de rijbaan voor automobilisten veranderd. Daarvóór is een nieuwe waterleiding gelegd en het riool vervangen. Dit ging niet zonder slag of stoot, want tijdens de voorbereidingen bleek het riool in slechtere staat dan gedacht. Eind december zijn alle resterende werkzaamheden gedaan. Fietsers kunnen voortaan lekker doorfietsen.

Rotterdams vaker op de fiets
Rotterdam wil de stad graag aantrekkelijker maken voor fietsers. De gemeente hoopt dat steeds meer mensen voor de korte ritjes hun auto laten staan en de fiets nemen. Betere fietspaden, zoals aan de Brielselaan en Doklaan, maken het fietsen in onze stad nóg prettiger.