Uitgelicht
Fietspad in harmonie met bomen

Fietspad in harmonie met bomen

Het fietspad langs de IJsselmondse Randweg is egaler en breder gemaakt.

Bomen en fietspaden gaan op sommige plekken in Rotterdam niet zo goed samen. Zeker als de bomen dikker worden kunnen de wortels het rode asfalt opdrukken. Hierdoor wordt niet alleen het fietsen een stuk ongemakkelijker, maar het kan ook leiden tot gevaarlijke situaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oude situatie: boomwortels drukken rode asfalt op

Veel gebruikte route
Ook het fietspad langs de IJsselmondse Randweg had behoorlijk last van hobbels door boomwortels. Dit druk bereden fietspad maakt deel uit van de snelle verbinding Rotterdam – Dordrecht en wordt veel gebruikt door scholieren uit Barendrecht. Om het probleem aan te pakken, heeft de gemeente het asfalt vervangen door beton. Ook is het fietspad meteen verbreed van 3.50 meter naar 4 meter!

Makkelijk
De rode betonnen elementen van 2 bij 4 meter worden onderling verbonden met een kunststof strip. De tussenliggende naad wordt dichtgekit, zodat geen oneffenheden in het fietspad ontstaan. Een groot voordeel is dat de elementen makkelijk zijn op te lichten als kabels of leidingen onder het fietspad moeten worden vervangen. Het dichtkitten en het aanbrengen van markering moeten nog gebeuren, maar de fietsers maken nu al dankbaar gebruik van dit gladde en bredere fietspad!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu: rijden over egaler en breder fietspad