Uitgelicht
Fietsparade 010 – Fiets mee!

Fietsparade 010 – Fiets mee!

Op zaterdag 2 april organiseert Dansh Urban Gym voor jong en oud ‘Fietsparade 010’. Met deze parade willen ze Rotterdam laten zien dat de fiets meer is dan alleen een vervoermiddel. Want, zo geeft oprichter Shurdon Faneyte aan, de fiets biedt vrijheid én de fiets brengt mensen bij elkaar.

BMX-fietsschool
De aanleiding voor de parade is de opening van de BMX-fietsschool in Feijenoord, mede mogelijk gemaakt door subsidie van Citylab010. Na een proefperiode van twee jaar gaat deze school nu officieel van start en biedt het praktijkgerichte fietsbehendigheidslessen voor basisschoolleerlingen en buurtkinderen. Het vergroot hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid in het verkeer, versterkt de fietscultuur in Rotterdam én promoot BMX-racing als sport. Enthousiaste leerlingen kunnen lid worden van de BMX-vereniging om zo nog meer fietservaring opbouwen.

Doe mee aan de fietsroute
Fietsparade 010 begint om 11.30 uur bij Dansh Urban Gym aan de G.J. de Jonghweg 40. Gezamenlijk wordt een mooie route op de noord- en zuidoever gefietst en een bezoek gebracht aan de leslocatie van de school in het Hefpark. De parade eindigt rond 13.00 uur op de startlocatie. Fietsfan010 zorgt voor koffie en thee. Doe mee, kom op de fiets en meld je aan* via de speciale Facebook evenementenpagina.

*Geen facebook? Geen probleem. Aanmelden is fijn, maar niet verplicht.