Uitgelicht
Fietstip: zoek verkoeling bij deze Rotterdamse ijssalons

Fietstip: zoek verkoeling bij deze Rotterdamse ijssalons

Met dit warme weer toch op de fiets door de stad? Smeer jezelf goed in, ga gehydrateerd op pad en zoek onderweg wat verkoeling op, bijvoorbeeld bij een van de vele ijssalons. Om deze warme dagen goed door te komen, delen we deze fietsroute langs de lekkerste ijstentjes. Al zouden we, om misselijkheid te voorkomen, niet bij iedere locatie ijs bestellen.

Verkoeling bij Rotterdam Centraal

We starten deze route bij Rotterdam Centraal. Rij door de verkoelende fietstunnel en parkeer, voor een rustig begin, de fiets even in de fietsenstalling. Je kunt in het station op meerdere locaties verkoelende softijsjes, waterijs en milkshakes bestellen. Onze favoriet is toch wel Swirl, waarbij je zelf je eigen softijs kunt samenstellen met fruit, chocolade en krokante koekjes. Wil je niet met een volle maag terug op de fiets stappen? Een frappuccino bij Starbucks of een cold brew bij Lebkov gaat er ook altijd wel in.

IJssalon Rotterdam

We vervolgen de weg over de Kruiskade naar Rotterdam-West. Hier fiets je langs een van de drie vestiging van de IJssalon. De IJssalon is een van de beste plekken om een ijsje te scoren in de stad. Hun ambachtelijke schepijs heeft al meerdere malen prijzen gewonnen. Bestel een hoorntje of bakje vol sorbet- of roomijs. Het is lastig een favoriet te bepalen, maar die van ons zijn toch wel de smaken kokos, cherry mania, en almond crunch. Nog geen honger na je stop op Rotterdam Centraal? Geen zorgen, je komt nog langs drie andere vestigingen van de IJssalon:

West-Kruiskade
West-Kruiskade 60, 3014 AW Rotterdam

Meent
Meent 69A, 3011 JD Rotterdam

Markthal
DS Janscharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam

IJssalons Rotterdam-West

Klik op de afbeelding om te vergroten

Capri ijs & delicatessen

Niet veel verder zit nog een goede ijssalon: Capri ijs & delicatessen op de Middellandplein 32A. Deze locatie heeft de hoogste Google Review score en bestaat al sinds 1927! (Toen nog met de naam IJssalon Garda.) Hier vind je, naast ambachtelijk Italiaans schepijs, ook andere lekkernijen. De ijssalon heeft ook diverse opties voor veganisten. Een echte special van Capri ijs & Delicatessen is het warme broodje ijs, maar met het warme weer zit je daar waarschijnlijk niet direct op te wachten. Gelukkig zijn er genoeg andere opties.

Afkoelen in Rotterdam-West

Fiets verder langs het verfrissende water bij de Heemraadssingel. Wie goed tegen de hitte kan en zin heeft in een langere tocht, raden we aan om verder West in te fietsen. Hier vind je nog ijssalons als IJssalon Caterina en Bella Ice Cream & Espresso. Ook een fijne plek om even te pauzeren is Weelde. Ook hier vind je ijsjes, verkoelende drankjes, een cold tub en zwembad. Controleer wel even de openingstijden en activiteiten op de Facebookpagina van Weelde.

Wij fietsen verder richting de Maas, waar wat verkoelende zeewind de warmte probeert te verdrijven. We maken een rondje langs het water in het Park, maken een korte stop bij het Natuur Historisch Museum voor de tentoonstelling Zeeuwe Oerwalvissen en Wilde Bloemen (met airco!) en rijden via de Eendrachtweg weer naar beneden. We zwaaien hallo naar Kabouter Buttplug en halen een ijsje bij Venetia op de Oude Binnenweg.

IJssalons Rotterdam Park

Klik op de afbeelding om te vergroten

IJs op de Witte de With

Vervolgens fietsen we een klein stukje terug om de Witte de Withstraat op te gaan. Hier vind de Ben & Jerry’s Scoop Shop, de IJssalon, Frietboutique (ja, hier verkopen ze ook geweldig ijs) en Gusto. Bij Trattoria Gusto kun je ook even onder een parasol gaan zitten en bijvoorbeeld een zomerse Aperol met Aperitivo bestellen.

Wanneer je vervolgens afslaat naar rechts, fiets je de Erasmusbrug over richting Rotterdam-Zuid. Hier vind je frisse versnaperingen in de Foodhallen, Fenix Food Factory of HIJS op Katendrecht. Fiets je verder naar het zuiden? Dan zijn Nino IJssalon, Zoet op Zuid en Paparazzi IJssalon nog echte aanraders.

Verkoeling in Rotterdam-Centrum

Wij houden het bij een kort rondje en gaan linksaf, de Coolsingel op. We stappen af bij Belicio Cheat-day (Beurstraverse 59). Dit is de plek voor mensen met grote honger. Hier vind je kleurrijke koekjes, prachtig gedecoreerde ijsjes en een groot assortiment met wel 30 verschillende toppings, warme en koude sauzen en vijf verschillende cookie dough smaken.

We slaan rechtsaf de Meent op en fietsen opnieuw langs een vestiging van de IJssalon. Wanneer je afslaat via de Botersloot kom je bij Roll’d Up Ice Cream Rolls en Tante Nel. Tante Nel is een van de favoriete snackbars onder de Rotterdammers, maar wist je dat ze ook geweldige milkshakes hebben? Vooral de milkshake met rum is er een die je een keer geproefd moet hebben.

IJjssalons Rotterdam-Centrum

Klik op de afbeelding om te vergroten

IJs in Rotterdam-Noord

Wij fietsen door richting Noordplein. Hier vind je op de Zwaanshals IJssalon Koen. De ijsjes van Koen staan bekend om hun pure smaken. Proef de lekkere klassiekers als vanille, aardbei of bloedsinaasappel. Wij bewaren nog een beetje ruimte in onze maag en fietsen langs de Noordsingel richting Angelo Betti. Hier vind je namelijk niet alleen heerlijke pizza’s (die ook af te halen zijn voor thuis), maar ook ijs! De zaak begon in 1922 als een klein ijsatelier op Zuid. Inmiddels is de zaak in Noord een bekende locatie waar alweer de vierde generatie Betti in de zaak te vinden is.

IJssalons Rotterdam-Noord

Klik op de afbeelding om te vergroten

Nadat we ons laatste ijsje op hebben, gaan we even afkoelen in het buitenbad van het Van Maanenbad om vervolgens onze route weer bij het beginpunt te eindigen.

Op de hoogte blijven van meer fietsroutesdoor Rotterdam of volg ons op Facebook, Twitteren Instagram.

Fietsroute tijdens hitte Rotterdam