Uitgelicht
Fietsersbond en Fietsfan010 repareren fietsverlichting

Fietsersbond en Fietsfan010 repareren fietsverlichting

Rotterdammers die een fiets hebben met kapotte verlichting, kunnen dit op zaterdag 27 oktober gratis laten repareren. Deze actie wordt gehouden door de Fietsersbond Rotterdam in samenwerking met Fietsfan010 .

Dit jaar is de reparatielocatie verhuisd naar de Blaak/Verlengde Nieuwstraat (bij Toonder monument) in verband met werkzaamheden op de Coolsingel. Vrijwilligers staan van 11.00 uur tot 16.00 uur voor je klaar om verlichting te repareren en informatie te verstrekken over veilig fietsen in het donker. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Ik wil je zien’.

De Fietsersbond en Fietsfan010 vinden het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt ongelukken, bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.

Over de Fietsersbond
De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met ruim 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling Rotterdam overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Over Fietsfan010
Fietsfan010 brengt Rotterdamse fietsers samen. Via ons online platform kunnen fietsers elkaar treffen en tips en ideeën uitwisselen. Van de perfecte fietsroute tot aan dat ene koffietentje waar ze je fiets even voor je nakijken. Ook kun je via dit platform meedenken met de uitvoering van het fietsplan van de gemeente.