Uitgelicht
Glow-in-the-dark fietspad Kralingse Bos

Glow-in-the-dark fietspad Kralingse Bos

Rotterdam staat open voor (fiets)innovaties en daarom beschikt het Kralingse Bos sinds kort over een fietspad met lichtgevende belijning. Op 140 meter fietspad, in de bocht voorbij het klimbos en de kinderboerderij, is door de gemeente Rotterdam als proef glow-in-the-dark belijning aangebracht. Er wordt niet alleen een nieuwe technologie getest, maar er wordt ook gekeken of de lichtgevende belijning effect heeft op het veiligheidsgevoel van fietsers. En dat allemaal met een wel heel sprookjesachtig effect!

Slimme oplossing
Langs het fietspad in het Kralingse Bos ligt ook een kinderdagverblijf. Ouders vroegen de gemeente om verlichting langs dat pad. De Rotterdamse parken en bossen worden echter niet verlicht om beschermde dieren, zoals vleermuizen, niet te storen en om energie te besparen. Met dit lichtgevende pad wordt de nieuwe technologie getest én er wordt gekeken of de lichtgevende belijning effect heeft op het veiligheidsgevoel van de fietsers.

Fietsinnovatie
De wegmarkering neemt overdag licht op en straalt dat licht ’s avonds en ’s nacht weer uit. De belijning is gemaakt van een zeer duurzaam materiaal dat ook bestand is tegen het gebruik van pekel. Wat niet onbelangrijk is met de wintermaanden in het vooruitzicht!