Uitgelicht
Goeie fietspaden, nog beter

Goeie fietspaden, nog beter

Help mee de fietspaden te verbeteren!

Rotterdam telt zo’n 600 kilometer aan vrijliggende fietspaden en dat is behoorlijk veel, zeker als je het allemaal moet onderhouden. Om in kaart te brengen waar onderhoud nodig is, werd onlangs een grootschalige inspectie afgerond en heeft de gemeente heel veel data verzameld. Die data worden nu geanalyseerd door Danny van Dijk en verwerkt in een meerjarenonderhoudsplan. Voordat zijn plan eind mei opgeleverd gaat worden, kan Danny jouw hulp goed gebruiken!

Kwaliteit en comfort
Naast de visuele inspectie om de kwaliteit van het wegdek in kaart te brengen, zette de gemeente vorig jaar een auto met speciale lasertechniek in om het comfort op de fietspaden te meten. Want ook al is de kwaliteit goed, het kan altijd beter. Met die auto werd nagegaan wat de fietser daadwerkelijk voelt en ervaart tijdens het fietsen. Hobbels, trillingen of obstakels, de speciale apparatuur heeft het allemaal geregistreerd.

Beleving vs. data

Die inspectie samen met de comfortmeting hebben een heleboel data opgeleverd en worden door Danny vergeleken en gefilterd tot een lijst aan concrete verbeterpunten. Toch is het van groot belang dat ook fietsers nog van zich laten horen in deze fase. Want hoe goed de metingen ook zijn geweest, het blijft data. Het zegt nog niets over hoe jij je dagelijkse fietspad beleeft en welke verbeterpunten jij dagelijks spot op je route.

Help mee!
Help mee onze goeie fietspaden nog beter te maken. Laat weten waar voor jou een hinderlijke hobbel of scheur in het vrijliggende fietspad zit. Vrijliggend is een vereiste, omdat fietsstroken (daar waar auto en fiets de weg delen) onder andere onderhoudsplannen vallen.

We willen slim omgaan met zowel de planning van werkzaamheden als het budget. We zullen dus keuzes moeten maken uit de lijst met gevonden problemen. Daarbij kun je denken aan hobbels door boomwortels en gaten in het wegdek. Een probleemlocatie waarover we via fietsfan010 veel klachten binnenkrijgen, krijgt automatisch extra aandacht van ons.” – Danny van Dijk

Welke hobbels en gaten kom jij regelmatig tegen op je fietsroute? Geef het voor 21 april door aan Danny van Dijk via d.vandijk@rotterdam.nl of laat een berichtje onder dit artikel achter. Een foto of duidelijke omschrijving van het probleem en de locatie is daarbij een must.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *