Uitgelicht
Help mee de fietspaden te verbeteren!

Help mee de fietspaden te verbeteren!

15 december 2015 – De gemeente Rotterdam is vandaag gestart met de inspectie van de fietspaden en kan daarbij je hulp nog goed gebruiken. Heb jij last van hobbels, gaten of andere obstakels? Geef het voor 1 januari 2016 door aan Steven Bouman via sr.bouman@rotterdam.nl

Goeie paden, nog beter
De technische kwaliteit van de fietspaden in Rotterdam is goed, maar het kan nog beter vinden zowel fietsers als de gemeente zelf. De huidige inspectiemethodes kijken onvoldoende naar het comfort zoals fietsers dat ervaren. De nieuwe fietscomfortmeting brengt daar verandering in. Een auto met speciale lasertechniek gaat voor de gemeente in kaart brengen wat de fietser echt voelt en ervaart tijdens het fietsen. Hobbels, trillingen of gevaarlijke obstakels, de speciale apparatuur zal het allemaal registreren.

Meer fietsplezier en minder ongelukken
De kwaliteit van het Rotterdamse fietsnetwerk wordt digitaal zichtbaar in Google Earth. Zo kan de gemeente snel en gericht de belangrijkste knelpunten aanpakken en de fietspaden nog comfortabeler én veiliger maken. Door een slimmere planning van het meerjarig onderhoud wordt heel wat tijd en geld bespaard.

Heb jij een knelpunt gespot laat het Steven zo spoedig mogelijk weten! Wil je hier nog meer over weten, dat kan hier. Of bekijk het onderstaande filmpje.