Uitgelicht
Honderden extra fietsrekken voor Kralingen-West

Honderden extra fietsrekken voor Kralingen-West

Na Bergpolder is nu Kralingen-West aan de beurt. Daar gaat de gemeente vanaf 17 september honderden fietsrekken neerzetten. Hierdoor worden de mogelijkheden om je fiets op straat neer te zetten, verbeterd.

In sommige wijken van Rotterdam is een tekort aan parkeerplekken voor de fiets. Dit speelt vooral in wijken met woningen zonder eigen berging. Daar zijn de bewoners aangewezen op de straat. Die straten zijn niet ontworpen op het huidige fietsbezit. Een probleem dat niet één, twee, drie opgelost is. Maar waar de gemeente wel aandacht voor heeft.

Extra plek voor 900 fietsen
Handhaving op weesfietsen (fietsen zonder eigenaar) en fietswrakken moet zoveel mogelijk plekken vrijmaken in de bestaande rekken. Ook worden fietstrommels geplaatst als daar ruimte voor is. In Kralingen-West zet de gemeente de komende periode 450 nieuwe fietsrekken neer. Goed voor 900 fietsen.

Bewoners helpen een handje
Je kunt als bewoner helpen meer plek voor jouw fiets te krijgen én te houden. Laat bijvoorbeeld je ongebruikte fiets gratis ophalen. Maak daarvoor een afspraak via de website van de gemeente. Last van weesfietsen en fietswrakken voor de deur? Geef dit door aan de gemeente, die gaat dan controleren. Melden gaat makkelijk via de gratis Buiten Beter app. Geen smartphone? Bel dan 14 010 of geef het door via internet.

Meer informatie
De plaatsing in Kralingen-West begint op 17 september en duurt tot en met december. Meer informatie over de exacte plek van de rekken is hier te vinden. Heb je een vraag of opmerking over de plaatsing van deze fietsrekken? Mail dan vóór 13 september naar vvso@rotterdam.nl.