Uitgelicht
Vernieuwd Nieuwe Maasparcours

Vernieuwd Nieuwe Maasparcours

Het is lente, dus ga(at) toch fietsen!

Heb je nog geen idee wat te doen dit weekend, dan is het Nieuwe Maasparcours misschien een optie. Deze door bewoners uitgestippelde fiets- en wandelroute langs de Nieuwe Maas is nu nog aantrekkelijker gemaakt en op diverse plekken verbeterd. De route is 28 kilometer langs en voert je langs de noord- en zuidoever, langs de Maastunnel in het westen tot aan de Van Brienenoordbrug in het oosten. De stad en de rivier laten zich langs deze route van hun indrukwekkendste kant zien. De route komt langs oude pakhuizen en loodsen, Katendrecht en het groene Eiland van de Brienenoord. Delen van de route zijn rauw en ongepolijst, echt Rotterdams dus. Je kunt ook kleinere rondjes maken van 1,5 tot 3 kilometer. Deze beginnen en eindigen allemaal in de buurt van het openbaar vervoer.

Obstakels verwijderd
Vier enthousiaste bewoners maakten het door de gemeente gesteunde parcours, waaronder ook fietsfan010 Wim. Sindsdien zijn langs de route grote en kleine knelpunten opgelost. In de weg staande hekken verwijderd, doorsteekjes op kruispunten gemaakt, paden doorgetrokken die ineens ophielden, fietsgoten aangebracht bij trappen en hobbelige klinkers vervangen door glad asfalt. De rivier is hierdoor steeds van dichtbij te bewonderen. Ook is ervoor gezorgd dat het Nieuwe Maasparcours toegankelijk blijft bij toekomstige ontwikkeling van locaties aan het water. Het Nieuwe Maasparcours en de laatste verbeteringen daaraan worden onderdeel van het Rivierenprogramma.

Bordjes langs route
Om het de fietsers en wandelaars nog makkelijker te maken, is de route nu gemarkeerd. Deze ochtend brachten wethouder Pex Langenberg (o.a. mobiliteit) en Frans Meijer (één van de initiatiefnemers) het laatste bordje aan. Van de route is een gratis plattegrond verkrijgbaar bij Rotterdam Info (in het Nederlands en Engels), hotels en restaurants. Je kunt de kaart ook hier downloaden.