Uitgelicht
Kruispunt Schiekade / Heer Bokelweg verbeterd

Kruispunt Schiekade / Heer Bokelweg verbeterd

Sommigen van jullie hadden natuurlijk allang in de gaten, maar Het kruispunt Schiekade / Heer Bokelweg is verbeterd. De laatste aanpassingen zijn doorgevoerd en je fietst nu sneller en veiliger naar de overkant.

Veranderingen
De busbaan over de Heer Bokelweg is verwijderd. De twee rijbanen voor de automobilisten van de Schiekade naar de Heer Bokelweg zijn dichter bij elkaar komen te liggen. Hierdoor zijn fietsers nu sneller aan de overkant en is het kruispunt overzichtelijker geworden. Ook zijn de wachtplekken bij de verkeerslichten groter. Eilandjes waar fietsers tegenop kunnen botsen, zijn weggehaald.

bokelweg

Verder is een bocht in het fietspad naar de noordzijde van de Heer Bokelweg iets te scherp gemaakt. Een aantal fietsfans maakten hiervan melding en de gemeente gaat dit herstellen.

Noord-/Zuidfietsroute
Het kruispunt is onderdeel van de drukste fietsroute tussen Noord en Zuid. Deze 6,5 kilometer lange route loopt van de Schieweg tot aan het Varkenoordseviaduct en wordt tot eind dit jaar in etappes comfortabeler, sneller en veiliger gemaakt. Hier kun je meer lezen over de verbetering van de route.