Uitgelicht
Internationale Maasfietsroute officieel geopend

Internationale Maasfietsroute officieel geopend

Fietsen langs de Maas, van de bron tot aan de monding. Met andere woorden: van Frankrijk tot aan Rotterdam, een traject van meer dan 1100 kilometer. Het kan nu dankzij de samenwerking van een groot aantal partners uit Frankrijk, België en Nederland. Zij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze toproute langs de prachtige Maas.

Op de website Maasfietsroute vind je informatie over fietstrajecten en vele highlights die je langs de route kunt beleven. De Maasfietsroute is ook te volgen door de bewegwijzering.

Herkenbare bewegwijzering Maasfietsroute

Belevenisvolle route
Bestaande fietsroutes langs de Maas zijn in de Maasfietsroute aan elkaar gekoppeld tot één belevenisvolle fietsroute. De fietsroute volgt de Maas vanaf Langres (Frankrijk) tot aan Hoek van Holland en is voor fietsers van elk niveau, voor zowel jong als oud.

Via dertig etappes door drie verschillende landen kun je vele steden, dorpen en bezienswaardigheden ontdekken. Van de bergachtige omgeving van de Vogezen in Frankrijk, de beste plekken in België om abdijbier te proeven of cultuurhistorische plekken in Nederland; de Maasfietsroute biedt het allemaal.

Naar verwachting trekt de Maasfietsroute jaarlijks tienduizenden extra fietstoeristen en geeft daarmee een directe impuls aan herbergen, hotels, B&B’s en horeca in steden en dorpen langs de rivier.