Uitgelicht
Fietsfan010 Manon & Juup

Fietsfan010 Manon & Juup

“Met de fiets kom je nog eens ergens.”

Manon – IT Consultant uit Rotterdam Oost.
Dagelijkse route: Van ’s-Gravenland naar Alexandrium.

Manon is de trotse bezitter van een recent gekochte bakfiets. Daarmee kan ze net even wat makkelijker haar zoontje van 8,5 maand naar de crèche brengen en dan door naar het werk. “Met Juup voorop, zijn tas en ook nog eens mijn eigen bagage stond ik bij mijn gewone fiets regelmatig te rommelen. Lukt me dit of pak ik toch snel even de auto? Daarnaast kan ik nu met de bakfiets veel gemakkelijker even snel de stad in, want met kind en buggy op de gewone fiets, dat was helemaal een uitdaging.”

Ze pakt echt nog wel eens de auto, maar fietsen is een heel bewuste keuze, geeft ze aan. “Het is gewoon veel relaxter, ik ben vaak veel sneller in het centrum en het is ook nog eens gezond. Zeker na een zwangerschap ga je niet direct weer fanatiek sporten, wat ik wel graag doe, maar fietsen geeft je wel meteen de nodige beweging en dat voelt goed. En het is ook nog eens veel goedkoper,” voegt ze eraan toe. “Een fiets kan je namelijk overal gratis parkeren.”

Maar nu ze de bakfiets heeft vraagt ze zich wel vaak af of ze die wel goed parkeert. Geen tip dus van Manon, maar een vraag. “De bakfiets heb ik nog maar net en ik vraag me iedere keer af of ik ‘m wel zo op de stoep mag achterlaten in het centrum.” Dat zochten we even voor haar uit en wat blijkt, je mag je bakfiets in principe overal parkeren op het trottoir zolang het maar niet hinderlijk is voor voetgangers of bewoners. Alleen rond het Centraal Station geldt een fietsparkeerverbod en kun je de bakfiets alleen kwijt in de daarvoor bestemde ruimten in de openbare fietsenstallingen.