Uitgelicht
Fietsfan010 Nadia

Fietsfan010 Nadia

"De wind en de vrijheid die je voelt, dat maakt fietsen zo bijzonder"

Nadia – Teamleider bij Samenlevingswerk uit Rotterdam Zuid.
Dagelijkse route: Van Feijenoord naar Charlois.

Nadia is met recht een fietsfan. Niet alleen fietst zij dagelijks naar haar werk, ze deelt haar enthousiasme over fietsen nu ook met mensen die net opstappen. Bij haar werkgever Samenlevingswerk Charlois beginnen ze binnenkort met het aanbieden van fietslessen. “Er zijn veel mensen die niet kunnen fietsen terwijl ze dat nodig hebben. In Feijenoord zijn we er al voor de zomervakantie mee gestart en je merkt dat de mensen vrolijker worden en meer ondernemen. En dat allemaal omdat ze nu kunnen fietsen.”

Nadia loopt en fietst veel en graag. Ze gaat met de fiets naar het werk, kris kras door Zuid. “Dat is supersnel. Binnen een kwartier ben ik al op mijn werk.” Haar vaste route wisselt Nadia af met een tocht langs de havens. “Net even wat anders.” Waarom ze graag fietst, is voor haar zo klaar als een klontje: “Het is sneller dan met het ov en ik hou ervan om te bewegen. Ik voel me vrij. Fietsen vind ik erg ontspannend en ik ben altijd in mijn eigen wereldje als ik fiets. Ik voel me er erg lekker bij. Dat gevoel probeer ik nu aan de deelnemers van de fietslessen door te geven.”

Nadia’s fietstip: “Pak de fiets en leer je eigen stad kennen. Gewoon lekker rondfietsen, zonder route of  eindbestemming. Ik ontdek hierdoor nog steeds nieuwe plekken in mijn eigen stad.”