Uitgelicht
Eerste fietslift voor Rotterdam

Eerste fietslift voor Rotterdam

Vorige week is de eerste fietslift van Rotterdam in gebruik genomen. Op P+R station Meijersplein in Rotterdam kun je je fiets voortaan beveiligd parkeren. In totaal heeft de automatische fietslift plaats voor 55 tweewielers. Gebruik maken van de Fietsdock kan door middel van een pasje en op termijn via een app op je telefoon. Gebruik van de stalling kost € 1,85 voor de eerste negen uur, daarna zijn de kosten € 0,15 per uur.

Station Meijersplein moest het tot voor kort stellen zonder beveiligde fietsenstalling. Fietsdock brengt daar nu verandering in en hoopt op die manier ook meer mensen op de (elektrische) fiets naar het station te krijgen. De fietslift is een pilot en heeft een looptijd van zes maanden. Daarna wordt Fietsdock geëvalueerd met betrokken partijen.

“We zijn er trots op dat deze slimme fietsenstalling er nu daadwerkelijk staat. Steeds vaker kopen mensen duurdere fietsen en die wil je niet zomaar ergens tegen een lantaarnpaal parkeren. Met deze fietslift staat je fiets veilig en beschermd en heb je ook nog plek voor een boodschappentas,” zegt Walter Benecke van Fietsdock.

Rotterdam Mobility Lab
Fietsdock maakt onderdeel uit van Rotterdam Mobility Lab waarin De Verkeersonderneming startups zes maanden de kans heeft gegeven het product/de dienst te testen in de Rotterdamse omgeving.