Uitgelicht
Ook OV-fietsen bij metrostations!

Ook OV-fietsen bij metrostations!

Het aantal OV-fietsen in Rotterdam blijft groeien. Vandaag komen er in Capelsebrug bijvoorbeeld acht fietsen bij. Tot nu toe waren er al ruim 300 geel-blauwe fietsen te huur bij Rotterdam Centraal en de OV-knooppunten Blaak, Zuidplein en Alexander. Dat aantal gaat met 72 fietsen in totaal omhoog. Er komen OV-fietsen bij op metrostations: Capelsebrug, Kralingse Zoom, Wilhelminaplein, Marconiplein en Slinge. Een ruime verdubbeling in het aantal verhuurlocaties dus.

Actiepunt
De uitbreiding is een van de actiepunten uit het gemeentelijk fietsplan. Rotterdam wil graag dat meer mensen de fiets pakken, of het nu hun eigen fiets is of een deelfiets zoals de OV-fiets. Met de OV-fiets moet het aantrekkelijker worden om het openbaar vervoer te gebruiken. Je kunt namelijk nog makkelijk en snel de stad verder in of uit. Ook hoop de gemeente dat mensen hierdoor hun auto vaker laten staan, wat weer bijdraagt aan minder files in de stad en gezondere lucht voor fietsers.

Wat kost dat?
De OV-fietsen kunnen met een persoonlijke OV-chipkaart gehuurd worden als er een OV-fietsabonnement op gezet is (eenvoudig online af te sluiten). Een abonnement kost  € 10 per jaar, een fiets huren kost  € 3,35 per keer (max. 24 uur). Meer informatie over de OV-fiets is te vinden op OV-fiets.nl.

Samenwerking
De extra OV-fietsen zijn mogelijk gemaakt met een subsidie van bijna € 330.000,– aan de RET door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en worden gezamenlijk met de RET georganiseerd. De exploitatie en het beheer van de OV-fietsen wordt gerealiseerd door NS.