Uitgelicht
Op de fiets naar North Sea Jazz 2019

Op de fiets naar North Sea Jazz 2019

Ben jij een van de gelukkigen die een festivalkaartje heeft bemachtigd voor North Sea Jazz Festival op 12, 13 en 14 juli? Lucky one! Voorkom dure parkeerkosten, filerijden of OV-drukte en ga met de fiets. Zo kun je een bezoek aan NSJ 2019 meteen eenvoudig combineren met de afterparty ‘BoogieBall’ bij BIRD Rotterdam. Kom je niet uit Rotterdam of heb je geen fiets tot je beschikking? We hebben een aantal leenfiets-mogelijkheden voor je op een rij gezet.

OV fietsen huren bij Rotterdam Centraal

Of je nu bij Rotterdam Centraal uitstapt of bij Rotterdam Blaak: bij ieder NS-station vind je de bekende geel en blauwgekleurde OV-fietsen. Met je persoonlijke OV-chipkaart kun je bij de ondergrondse fietsenstalling aan de centrumkant eenvoudig en voordelig een fiets huren. Je betaalt hiervoor slechts € 3,85 per dag en kunt de fiets weer eenvoudig inleveren bij dezelfde locatie als waar je hem opgehaald hebt. Je fietst in slechts een klein half uurtje naar Ahoy, terwijl je meteen een prachtige route door Rotterdam rijdt. Zo kom je o.a. langs Santa Claus (a.k.a. Kabouter Buttplug), fiets je over de groene Eendrachtsweg en krijg je een prachtig uitzicht over de stad vanaf de Erasmusbrug (zeker op de terugweg het stoppen waard).

Heb je nog geen OV-fietsabonnement? Sluit die dan gratis online af.

Zilt aan de Maas aan de achterzijde van het station

Een andere fietsverhuuroptie bij Rotterdam Centraal is Zilt aan de Maas. Je vindt deze fietsverhuur aan de Provenierskant. Hier verhuren ze A-merk Batavus fietsen die je heerlijk soepel door de stad vervoeren. Een fiets kost hier minimaal € 12,50 per dag. Je kunt er ook voor kiezen om op een tandem naar Ahoy te gaan. Deze zijn bij Zilt aan de Maas te huur voor € 25,- per dag. Neem je de kinderen mee naar North Sea Jazz? Huur dan een kindertandem!

Lees hier meer over Zilt aan de Maas.

Elektrisch fietsen met Gobike

Voor wie heel relaxt naar Ahoy wil fietsen, is er het deelfietssysteem van Gobike. Op deze witte elektrische fiets ben je in een mum van tijd op Zuid. Na registratie betaal je voor het fietsen maar 3 cent per minuut en voor het parkeren 1 cent per minuut. Dat is dus 0,75 voor een enkeltje naar North Sea Jazz en € 5,40 voor het parkeren wanneer je om 15:00 uur aankomt en om 00:00 uur weggaat.

Meer informatie over Gobike.

Nog meer opties

Natuurlijk zijn er in een stad als Rotterdam nog meer opties, zoals het deelfietssysteem Mobike en Donkey Republic. Op de website van gemeente Rotterdam vind je meer opties om een fiets te huren.

Op de hoogte blijven van al het fietsnieuws in de stad? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Of lees direct meer fietsnieuws.