Uitgelicht
Ov-knooppunt Blaak wordt beter bereikbaar en aantrekkelijker

Ov-knooppunt Blaak wordt beter bereikbaar en aantrekkelijker

Goed nieuws: deze week is de herinrichting van ov-knooppunt Blaak gestart! Het gebied krijgt nieuwe bestrating, eenvoudige looproutes en aantrekkelijke perrons en haltes. Zo wordt het gebied rond station Blaak beter bereikbaar voor fietsers en voetgangers. En nog aantrekkelijker voor bezoekers en bewoners van de Rotterdamse binnenstad.

Het vernieuwde ov-knooppunt Blaak is eind 2017 klaar. Weten wat de werkzaamheden voor jou als fietser gaat betekenen? Lees snel verder!

1. Fietsnietjes gaan weg
Om ov-knooppunt Blaak beter bereikbaar te maken, wordt fietspad dat langs de Blaak en het tramperron loopt breder en geschikt voor tweerichtingsverkeer. Daarom worden daar vanaf 1 februari 2017 alle fietsnietjes weggehaald.

Let op: fietsen die hier op 1 februari nog  staan, worden verwijderd!
Je kunt je fiets gratis stallen in Fietsenstalling BlaakIs je fiets toch weggehaald? Dan kun je die ophalen bij het Fietspunt (tel: 010 14 010)

2. Beter bereikbaar
Station Blaak wordt straks beter bereikbaar door verschillende ingrepen:

  • De fietspaden aan de noordkant van de Blaak worden aangepast zodat fietsers in twee richtingen kunnen rijden vanaf de Mariniersweg tot aan de Jan Scharpstraat.
  • De route van en naar het kruispunt Blaak – André van der Louwbrug wordt verbeterd. De tramperrons worden korter en de hoge betonnen rand tussen de trambanen en het fietspad worden weggehaald.
  • De entrees naar het station worden beter zichtbaar en herkenbaar voor reizigers.

3. Makkelijk overstappen
Straks stap je op Blaak nog makkelijker over van je fiets op tram, trein, bus of metro. Daarvoor verbetert de gemeente onder andere de routing en bewegwijzering. Ook komen er reisinformatieborden met de vertrektijden voor al het openbaar vervoer. Zo zie je meteen hoe je het snelst verder kunt reizen naar je bestemming.

Maar dat is nog niet alles! Naast de bereikbaarheid wordt ook de uitstraling van het gebied verbeterd en wordt het verblijf op het ov-knooppunt aangenamer. Alle informatie kun je terugvinden op www.rotterdam.nl/knooppuntblaak.

Fietspad Blaak – oude situatie

 

 

 

 
Fietspad Blaak – nieuwe situatie

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *