Uitgelicht
Pop-up of permanent (vervolg)

Pop-up of permanent (vervolg)

Afgelopen april kon je ons laten weten bij welk festival, park of favoriet terras je zomers de nodige parkeerplekken mist voor je fiets. We ontvingen van jullie diverse bruikbare suggesties. Voor sommigen daarvan is een pop-up stalling het meest geschikt, maar voor het overgrote deel heeft de gemeente nu een onderzoek ingesteld waar permanente rekken geplaatst kunnen worden.

Euromast
Het Park (bij de Euromast) werd het meest genoemd in alle reacties. Jullie geven aan hier slecht te kunnen parkeren bij jullie favoriete terras (Parqiet) en tijdens evenementen. Fietsen staan en liggen zelfs in de bosjes gaven jullie aan.

Parken & Festivals
De meldingen voor parken gingen dan ook vaak hand in hand met de grotere festivals. De Parade (Museumpark) werd heel specifiek genoemd, maar ook het Zuiderpark en Het Park in combinatie met evenementen. Om die reden is contact opgenomen met Metropolis en Baroeg Open Air (Zuiderpark) en met Reggae Rotterdam (Het Park). Grote kans dat je er onze fietsfan010-fietsengarderobe gaat aantreffen.

Permanente rekken
Naast Parqiet werden ook nog de terrassen van Coppi en Aloha genoemd waar weinig parkeerplek is. En ook al was onze vraag specifiek om je favoriete terras, park of festival te noemen, uiteraard kwamen nog andere suggesties binnen. Ook die neemt de gemeente gewoon mee in de overweging. Zo missen jullie fietsparkeerplekken bij de Kuip, op het Noordplein, bij het Schouwburgplein, Oude Luxor, Nieuwe Luxor én, jawel, bij het vliegveld. Voor al deze locaties gaat de gemeente nu na of er fietsenrekken bij geplaatst kunnen worden. Wordt vervolgd!