Uitgelicht
Fietsersbond en Fietsfan010 repareren fietsverlichting

Fietsersbond en Fietsfan010 repareren fietsverlichting

Heb jij een fiets met kapotte fietsverlichting en heb je geen idee hoe je die moet repareren? Op zaterdag 28 oktober kun je ‘m gratis laten repareren of vervangen! Wij helpen die dag, net als vorig jaar, de Fietsersbond bij hun reparatie-actie.

Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan we op de Coolsingel, boven de Beurstraverse, beter bekend als de Koopgoot. Naast de reparaties wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, hoe je kleine reparaties zelf kunt doen en over een goede verlichting. De actie maakt deel uit van de Fietsersbond-campagne ‘Ik wil je zien’.

Beide partijen vinden het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt waarschijnlijk ongelukken, veel bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.

Goede verlichting
Heb je geen tijd om langs te komen die zaterdag? Niet getreurd! Je verlichting repareren is vaak een fluitje van een cent. Op internet en op de website van de Fietsersbond kun je tal van filmpjes en artikelen vinden over goede fietsverlichting, reparatie en het onderhoud ervan.