Uitgelicht
De Ronde is er voor iedereen

De Ronde is er voor iedereen

Door Jacqueline Geerts van De Ronde van Kralingen

Laten we beginnen met een kort geschiedenislesje. Wist je dat Kralingen-Crooswijk een lange historie kent als het gaat om fietsen, wielrennen en hardlopen? Zo werd aan de Kralingseweg de eerste wielerbaan van Rotterdam geopend in 1923. Deze houten (!) wielerbaan werd in 1934 gesloopt omdat de stellage verrot was. Ook op Woudestein heeft een wielerbaan gestaan, deze moest wijken voor een andere sportieve trots van Kralingen: het stadion van Excelsior.

Naast wielrennen is ook hardlopen sterk verbonden met Kralingen-Crooswijk. Zo komt de marathon van Rotterdam jaarlijks door de wijk heen, maar ook het ‘Rondje om de Kralingse Plas’ is bij vele hardlopers en wandelaars bekend.

Tussen 1950 en eind vorige eeuw heeft meerdere keren de wielerronde van Kralingen plaatsgevonden. Na die tijd zijn er voor wielerliefhebbers geen evenementen meer georganiseerd in Kralingen. En dat kan natuurlijk niet! Om deze reden is er eind 2015 het idee ontstaan om de Ronde van Kralingen weer nieuw leven in te blazen. En niet alleen sport staat daarbij centraal. De Ronde van Kralingen wordt een mix van nostalgie, liefde voor het fietsen en, uiteraard, Kralingen. En wat nog veel belangrijker is: iedereen kan deelnemen aan dit evenement. Het open karakter is een belangrijk kenmerk van de Ronde van Kralingen. Oud, jong, sportief, minder sportief, fietser of hardloper: de Ronde is er voor iedereen!

Op 3 juli a.s. vindt de Ronde van Kralingen plaats. Burgemeester Aboutaleb en oud-burgemeester Ivo Opstelten zullen aanwezig zijn om de ronde te openen. Kom de Ronde beleven op je eigen manier: aanmoedigend langs de kant, hardlopend of fietsend. Moedig de lopers of renners aan, struin langs de kraampjes van het Lusthofkwartier en Kralingen op Straat en drink een lekker koel drankje langs het parcours. Sport verbindt mensen. Net als dat Fietsfan010 Rotterdamse fietsers samenbrengt. En dat is wat er centraal staat op 3 juli in Kralingen!