Uitgelicht
Rotterdam plaatst openbare fietspompen in de stad

Rotterdam plaatst openbare fietspompen in de stad

Lege of zachte fietsbanden zijn vervelend, en vaak kom je er pas achter dat je ze hebt op het moment dat je al onderweg bent. Daarom staan komen er vanaf vandaag gratis fietspompen langs de drukste fietsroutes in Rotterdam!

Locaties
De Rotterdamse Fietsersbond heeft met de gemeente meegedacht over geschikte locaties voor een fietspomp. De pompen staan niet dicht bij openbare fietsenstallingen, fietsenmakers of fietsverhuurpunten. De kans is groot dat daar al een fietspomp aanwezig is. Deze pompen zijn geschikt voor de banden van alle soorten fietsen.

Proef
De eerste pomp is geplaatst op het Hofplein. Als de dooi inzet worden de overige 13 pompen in twee dagen geplaatst. De fietspompen zijn een proef. Tot eind 2018 bekijkt de gemeente of de pompen worden gebruikt en hoe ze functioneren. Bij de evaluatie zijn we natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie oordeel als fietsfans! In Utrecht zijn tientallen fietspompen geplaatst en zijn ze bijzonder succesvol.

Ideale fietsstad
De plaatsing van pompen is een van de maatregelen die de gemeente neemt om Rotterdam aantrekkelijker te maken voor fietsers. Wethouder Pex Langenberg (o.a. vervoer en duurzaamheid): “We willen een ideale fietsstad worden. Daarom gaan we met de 29 actiepunten uit ons fietsplan zorgen voor onder andere meer gemak voor de fietsers. We hopen dat zo steeds meer mensen de fiets pakken en de auto laten staan, want dat draagt bij aan een gezondere lucht.”

Reageer

3 reacties op “Rotterdam plaatst openbare fietspompen in de stad”

 1. Hermann Matieschek schreef:

  geweldig!! Uitstekend plan voor onze initiatief MakkieBike!!

 2. Jan schreef:

  Deze bestaan niet. In ieder geval die aan de kralingse plaslaan/jericholaan en die bij kralingse zoom niet.

  1. Eline Luijsterburg schreef:

   Helaas is deze pilot inderdaad even geleden beëindigd. hHierover lees je meer op: https://fietsfan010.nl/uitgelicht/pilot-gratis-fietspompen-beeindigd/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *