Uitgelicht
Rotterdamse Doortrappers gezocht!

Rotterdamse Doortrappers gezocht!

Deze week begint basisschool ‘Het Open Venster’ in Lombardijen met de ‘Doortrapweek’. Kinderen worden namelijk nog te veel en te vaak met de auto naar school gebracht en dat zorgt voor drukte en onveilige situaties rondom de school. Door een week vol activiteiten zoals BMX-training, fietsreparaties en fietslessen wil de school ouders en kinderen aanmoedigen om vaker de fiets te pakken en zo echte ‘Rotterdamse Doortrappers’ te worden.

“Als je iets wilt veranderen bij kinderen en hun ouders, dan moet je het vooral leuk en uitdagend maken. Daarom organiseren we naast de Doortrapweek ook iedere tweede maandag van de maand een Doortrapdag. Tijdens deze dagen houden we wedstrijden en zetten we kinderen extra in het zonnetje”, aldus Tom van den Heuvel, gymleraar bij ‘Het Open Venster’ en drijvende kracht achter de fietslessen op school.

doortrappersHet hele schooljaar is er aandacht voor fietsen. Naast de doortrapdagen zijn er ook regelmatig fietslessen voor kinderen die nog niet goed kunnen fietsen. Daarnaast onderzoekt de Fietsersbond hoe de schoolomgeving veiliger kan worden gemaakt voor fietsende kinderen. Rotterdamse Doortrappers is een initiatief van de gemeente Rotterdam, in samenwerking met de Fietsersbond.