Uitgelicht
Start snelfietsroute F15

Start snelfietsroute F15

Deze maand is gestart met het doorvoeren van maatregelen om de bestaande fietsinfrastructuur tussen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk aanzienlijk te verbeteren. De maatregelen zijn onderdeel van de realisatie van de Snelfietsroute F15 IJsselmonde en bestaan onder andere uit het verbeteren en verbreden van fietspaden, het fietsvriendelijker afstellen van verkeerslichten, aanbrengen van extra verlichting en het aanleggen van ontbrekende schakels. Hierdoor ontstaat een sterke regionale fietsverbinding en wordt het voor onder andere forenzen aantrekkelijker om de fiets te pakken.

18 kilometer
De snelfietsroute F15 verbindt de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en bestaat uit twee corridors van circa 18 kilometer lang. Op enkele punten zijn de corridors onderling verbonden. De route strekt zich uit van de kern Poortugaal en de Vondelingenweg (ter hoogte van knooppunt Benelux) tot aan de brug over de Noord en de veerbootterminal Ridderkerk De Schans. De route sluit aan de westzijde aan op de snelfietsroutes naar de tweede Maasvlakte en de Groene Kruisweg naar Spijkenisse en Rotterdam. Aan de oostzijde wordt aangesloten op de veren naar Krimpenerwaard en Alblasserdam en de Beneden Merwederoute.

Voor de realisatie werken de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag samen. De snelfietsroute is naar verwachting in 2020 helemaal af, maar al eerder hebben fietsers profijt van doorgevoerde verbeteringen.

Fiets als alternatief 
De A15 is één van de zwaarst belaste wegen in ons land. Door het realiseren van een goede, comfortabele fietsroute worden automobilisten verleid om voor de fiets te kiezen en zo het hoofdwegennet te ontlasten. De ontwikkeling van de snelfietsroute F15 IJsselmonde is vooral gericht op de overstap van forenzen van de auto naar de fiets. Hiermee krijgen de aanliggende gemeenten een goede onderlinge regionale fietsverbinding.

Enquête
Fiets je regelmatig op deze route voor werk of recreatief? Help dan mee en vul deze enquête in. Met de resultaten van de enquête ontstaat inzicht in het huidige en potentiële gebruik van deze route. Invullen kan tot en met 1 juli.

Meer weten over snelfietsroutes en snelfietsroutes in de regio en in Nederland? Hier vind je meer informatie!