Uitgelicht
‘Tijdelijke’ stoplichten kruising Mathenesserlaan – Nieuwe Binnenweg

‘Tijdelijke’ stoplichten kruising Mathenesserlaan – Nieuwe Binnenweg

Nieuwe veiligere situatie voor alle weggebruikers

RET en Gemeente Rotterdam werken samen aan het project Dijkzigt – Rochussenstraat. De RET zorgt voor een veiliger en beter bereikbaar metrostation Dijkzigt. De gemeente legt daarna een nieuwe en veiligere kruising Rochussenstraat – Zimmermanweg aan. Om de doorstroming en veiligheid van het verkeer in het gebied tijdens deze werkzaamheden te verbeteren, plaatst de gemeente een tijdelijke verkeersregelinstallatie op de kruising Mathenesserlaan – Nieuwe Binnenweg. Een grote verandering op dat plein en dat hebben fietsers deze ochtend gemerkt!

Voortgang project Dijkzigt – Rochussenstraat
Het voorbereidende werk voor de extra in- en uitgang voor metrostation Dijkzigt is afgerond. De damwand is aangebracht. Nu volgt het aanbrengen van de cementwand en het boren van de funderingspalen. Als de palen in de grond zitten, wordt de bouwput ontgraven en het onderwaterbeton gestort. Als dat allemaal klaar is, en de put is leeggepompt, start het storten van de wanden en het dak van de extra in- en uitgang.

Planning

Als de RET de bouw heeft afgerond, zet de gemeente Rotterdam – naar verwachting begin januari 2017 – het werk van de reconstructie en herinrichting van de kruising Rochussenstraat – Zimmermanweg voort. Voor 1 juni 2017 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Nieuwe fietsfiles opgelost
Bram Klemann van de gemeente is deze ochtend druk bezig geweest om het verkeerslicht goed afgesteld te krijgen voor fietsers. En hij heeft laten weten dat de ‘groentijden’ voor fietsers zijn verhoogd. Daarmee is het probleem van de extreme fietsfile nu opgelost. Heb je hier toch nog vragen of opmerkingen over? Mail Bram rechtstreeks: b.klemann@rotterdam.nl