Uitgelicht
Trappen zonder fietsgeleiders

Trappen zonder fietsgeleiders

Help ons ze in kaart te brengen

We horen je al denken…. ontbrekende fietsgeleiders, jeetje… Dat hadden we namelijk zelf ook toen we een tip kregen over de Motie fietsgeleiders bij ongelijkvloerse kruisingen* van SP Rotterdam. Na een belletje met de fractie werd het ons iets duidelijker. Veel van de trappen bij bruggen en viaducten in Rotterdam zijn voorzien van fietsgeleiders, fietsgootjes, fietsgeultjes of hoe je ze ook noemen wilt. Dat is handig, want op die manier kun je soms een heel stuk van je dagelijkse fietsroute afsnijden.

Toch blijkt het nog niet bij alle trappen het geval te zijn en ontbreken die gootjes. Een goed voorbeeld hiervan is de situatie bij de Mathenesserbrug. Woon je bijvoorbeeld op de Aelbrechtskade en wil je snel richting het Centraal Station of Mathernesserweg, dan moet je altijd een heel stuk omfietsen.

fietsgeleider        fietsgeleider

En aan omfietsen, dat weten wij fietsers allemaal, hebben we een hekel. Zeker als de oplossing en tijdswinst zit in zoiets makkelijks als een trap pakken. Nu zijn de bewuste trappen op de Aelbrechtskade redelijk steil te noemen. Met een gewone stadsfiets moet je van goede huize komen wil je die fatsoenlijk naar beneden of naar boven kunnen tillen. Hier zouden die gootjes dan ook heel erg welkom zijn.

Nu vragen wij ons af, zijn er nog meer van dit soort bruggen en viaducten in Rotterdam, waarbij een fietsgeultje op de trap jouw reistijd en fietsroute aanzienlijk zou verbeteren? Wij vonden ze niet direct in onze verdere rondtocht door West en Noord. Maar mogelijk denk jij nu: Jazeker wel!

Wat kun je doen?
Mis jij op de trap bij een brug en/of viaduct een fietsgeleider? Laat het ons dan weten!
– Door een reactie achter te laten onder dit artikel;
– door een reactie te plaatsen onder de posts op Facebook of Instagram of met een ‘reply’ op Twitter;
– of door zelf iets te posten op bovenstaande social media met behulp van #fietsfan010.
– Vermeld duidelijk de naam en locatie van de brug of het viaduct …
–… en stuur als het even kan een foto mee ter verduidelijking.
– Doe dit voor 19 november, dan weet je zeker dat jouw suggestie nog wordt meegenomen.

Wij inventariseren alle locaties en geven ze door aan de gemeente, zodat zij kunnen nagaan of een gootje aanleggen mogelijk is. Hiervan houden we je op de hoogte.

Samen maken we fietsen in Rotterdam nóg fijner!
Alvast bedankt.

* Meer lezen over de motie kan hier

Reageer

2 reacties op “Trappen zonder fietsgeleiders”

  1. Mike schreef:

    Niet zo veel reacties denk ik omdat niet veel mensen gebruik maken van trappen met fietsbegeleiders.

    Ik zelf heb regelmatig de optie met de trap de brug naast de Parkshuttle te nemen over de Abram van Rijckevorselweg maar vind dat veel te veel gedoe, dan rij ik wel anders. In het weekend wil ik wel eens over de busbaan rijden hoewel dat eigenlijk niet mag maar in het weekend rijdt de Parkshuttle toch niet.

    1. fietsfan010 schreef:

      Dank Mike. Klopt, niet heel veel reacties, via social media kregen we er nog wel een paar. De fietsgootjes zijn ook niet voor iedereen even makkelijk te gebruiken, maar voor wie wil, mag reageren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *