Uitgelicht
Tweede regensensor een feit

Tweede regensensor een feit

Vandaag is de tweede regensensor in Rotterdam in gebruik genomen. Dankzij deze sensor krijg je als fietser op het kruispunt van Melanchtonweg en Wilgenplaslaan vaker groen licht als het regent of sneeuwt. Dit is een van de maatregelen van de gemeente om de wachttijden voor fietsers korter te maken.

Vorig jaar november werd de eerste regensensor geplaatst op de kruising aan de Boezemlaan en Bosdreef. Nu is de beurt aan het kruispunt in Hillegersberg, waar veel mensen fietsen op weg naar nabij gelegen sportverenigingen en scholengemeenschap. Bij neerslag krijgen deze fietsers per cyclus twee keer groen en de andere weggebruikers één keer.

Echte fietsstad
De regensensor – en andere innovaties met verkeerslichten – is een van de bijna dertig actiepunten uit het fietsplan voor Rotterdam. Met dit plan wil de gemeente van Rotterdam een echte fietsstad maken. Want fietsen is gezond en draagt bij aan een gezondere lucht. Het doel is tien procent meer fietsers in 2018 op de belangrijkste routes naar de binnenstad. En meer snelheid, comfort en ruimte voor de 160.000 Rotterdammers die dagelijks de fiets pakken. Extra groen licht bij verkeerslichten draagt hieraan bij.