Uitgelicht
Fietsers uit Schiebroek en Overschie sneller in centrum

Fietsers uit Schiebroek en Overschie sneller in centrum

Update drukste fietsroute

De gemeente is bezig de drukste fietsroute tussen Noord en Zuid comfortabeler, sneller en veiliger te maken. Vanaf 4 november krijgen fietsers uit Schiebroek en Overschie meer groen licht bij de verkeerslichten op het Schieplein. Zo kunnen ze voortaan sneller in de binnenstad komen.

Eén autorijstrook op het Schieplein gaat nu rechtdoor/rechtsaf richting de A20 Hoek van Holland. Straks kunnen automobilisten op die strook alleen rechtsaf. Dit geeft ruimte in de afstelling van de verkeerslichten en de gemeente laat de fietsers hiervan profiteren. Top!

Deze verandering maakt onderdeel uit van een groter plan om de drukste fietsroute tussen Noord en Zuid te verbeteren.

Let op! De werkzaamheden aan het Schieplein vinden plaats tussen 1 en 3 november, tussen 21.00 en 5.00 uur. Tijdens het werk zullen twee rijstroken worden afgesloten. Het autoverkeer kan hier enige hinder van ondervinden.

Update:
De gemeente laat ons weten dat er tijdens deze werkzaamheden nog een maatregel genomen wordt die de doorstroming verbetert. En wel: Fiets je vanaf het centrum richting Overschie, dan krijg je bij de kruising Schieweg / Gordelweg, daar waar je twee keer moet oversteken, sneller groen bij de tweede oversteek.