Uitgelicht
Veiliger fietsen over kruispunt Schieweg – Stadhoudersweg

Veiliger fietsen over kruispunt Schieweg – Stadhoudersweg

Tussen 16 oktober en 17 december gaat de gemeente het kruispunt Schieweg – Stadhoudersweg veiliger maken voor fietsers. Ook gaat in de Schepenstraat de snelheid van auto’s omlaag.

De gemeente gaat een aantal zaken aanpassen rondom de kruising Schieweg – Stadhoudersweg. Zo komt er een nieuw fietspad richting het centrum en Stadhoudersweg. Dit betekent dat je straks niet meer dwars door het verkeer heen hoeft om rechtdoor te kunnen. Dankzij het nieuwe fietspad wordt oversteken niet alleen veiliger, maar scheelt het je ook nog mogelijke fietsboetes. Daarnaast wordt de fietsoversteek over de Stadhoudersweg tweerichtingsverkeer. Hierdoor kun je vanuit de Schepenstraat officieel de Stadhoudersweg in fietsen. Automobilisten kunnen straks niet meer rechtstreeks vanaf de Schieweg naar de Schepenstraat, maar rijden via een keerlus de Stadhoudersweg op. Het kruispunt wordt hierdoor een stuk veiliger en haalt de snelheid van auto’s in de Schepenstraat naar beneden.

Straks niet meer door het verkeer heen hoeven fietsen.                  

 

 

 

 

 

 

Auto’s niet meer rechtstreeks van Schieweg naar Schepenstraat

 

 

 

 

 

Drie fases
Het werk aan dit kruispunt verloopt in drie fases:

  1. 16 – 20 oktober: ’s nachts voorbereidende werkzaamheden langs de trambaan en op de rijbaan van de Schieweg. Voor fietsers blijft de kruising toegankelijk. Automobilisten hebben overdag, buiten de spits, te maken met een versmalling van de Schieweg en ’s nachts met een volledige afsluiting.
  2. 21 oktober – 10 december: Het autoverkeer kan over een versmalde Schieweg rijden. De Stadhoudersweg en Schepenstraat zijn volledig afgesloten. Fietsers gaan over een afgescheiden fietspad richting centrum. De twee fietsoversteken over de Schieweg (richting oost en west) zijn afgesloten.
  3. 11 – 15 december: ’s nachts worden de lijnen op het wegdek aangebracht en de detectielussen van de verkeerslichten. De Schieweg kent overdag buiten de spits een wegversmalling voor automobilisten en wordt ’s nachts afgesloten.

Omleidingen staan met gele borden aangegeven.

Fietsroute Noord-Zuid
De aanpassingen rondom dit kruispunt zijn niet het enige waar de gemeente aan werkt, maar zijn onderdeel van een groter plan. De gemeente is namelijk bezig met het comfortabeler, sneller en veiliger maken van de drukste fietsroute tussen Noord en Zuid. Deze 6,5 kilometer lange fietsroute loopt van Schieplein tot aan het Varkenoordseviaduct. De route wordt nu een stuk aantrekkelijker, dus laat je auto wat vaker staan en ga met de fiets naar het centrum.

Informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden op de kruising Schieweg – Stadhoudersweg, bel of mail Sjoerd Ennenga van de Rotterdam: 06-53802828, s.ennenga@rotterdam.nl.