Uitgelicht
Fietsfan010 Wim & Beau

Fietsfan010 Wim & Beau

“Met de fiets kun je weg wanneer je maar wilt”

Wim – Gepensioneerd Parkmanager Zuiderpark en hoofd Ruimtelijke Ordening Charlois uit Rotterdam West. 
Dagelijkse route: Letterlijk van hot naar her.

Wim is naar eigen zeggen Rotterdamfreak en daar voegen wij na hem te hebben gesproken graag fietsfreak aan toe. Aan het plafond in de gang hangen de toerfietsen, zoals de tandem en de snelle sportieve fiets, op het terras en voor de deur staan de degelijke stadsfietsen. Vakanties gaan vaak op de fiets en ook voor dagelijkse ritten langer dan 30 minuten fietsen draait Wim zijn hand niet om. Maar het liefste rijdt hij weg met hond Beau in de krat voorop en vrouwlief op de bagagedrager.

“Vroeger fietste ik via de Maastunnel dagelijks naar mijn werk bij Zuidplein en voor afspraken in de stad van hot naar her.” Dat van hot naar her is er niet minder op geworden nu hij  met pensioen is, want Wim en zijn vrouw bezitten bewust geen auto en wonen op zo’n 15 minuten lopen vanaf Centraal Station. Toch heeft de fiets ook boven het OV de voorkeur: “Je bent met de fiets vrij om te gaan wanneer je maar wilt, je hoeft nooit te wachten op bussen of treinen én je staat nooit in de file.”

Als verkenner van wandelingen en fietsroutes is het lastig om maar één tip te bedenken. Hier dus een greep uit Wim’s fietstips:
“Fiets eens door het Zuiderpark. Een prachte en relaxte route dwars door Zuid.”
“Of maak eens een dagtocht in combinatie met de ferry’s, naar de Heyplaat of naar Dordt. Ook een aanrader, volg de rivier, het Nieuwe Maasparcours en neem de ferry naar Katendrecht en de nieuwe veerpont bij de Plantage van Kralingen naar Zuid. En mocht de route je toch net even te veel zijn geworden, dan kun je met de fiets, buiten de spits, altijd de metro in.”